Getting a good cigar in Paphos

Hvor får man kjøpt en god sigar i Pafos?

Sigar aficionados verdsetter en sigar på samme måte som vinelskere setter pris på en god årgang. Gleden av en god sigar ligger ikke bare i selve røykeopplevelsen, akkurat som tilfredsstillelsen fra en utmerket vin går utover det øyeblikket du drikker den. Hver eneste detalj i en sigar bidrar til opplevelsen - fra tobakkens aroma, fargen på dekkbladet og hvordan sigaren er rullet - til hvordan sigaren kuttes og tennes, og selvsagt smaken av den sigaren du har valgt.

Det finnes nå to gode sigarbutikker i Paphos; "La Casa del Habano", som tilbyr mange av de kjente cubanske merkene, og den relative nykommeren "House of Tobacco" som spesialiserer sig på sigarer fra andre land som Costa Rica, Den Dominikanske Republikk, Nicaragua eller Honduras. - The House of Tobacco selger ikke cubanske merker.

Av de to foretrekker vi et besøk til "House of Tobacco" der Costas, sjefen, sørger for at kundene ikke bare får det de ønsker. De er også invitert til å tilbringe litt tid i butikken, som er lagt ut som en komfortabel salong med innbydende skinnstoler og stoler. Perfekt for nydelsen av en Robusto fra Nicaragua mens du nipper til en kopp kaffe som brygges av Costas selv. Costas kan det meste om sigarer, og deler mer enn gjerne kunnskapene sine med deg!

Det kan ikke være tvil om at førsteklasses kvalitetssigarer ikke bare produseres på Cuba, men også i andre land og områder der klimaet og forholdene er slik at gode sigarmakere kan få frem svært gode produkter. - Cuba har, som vi alle vet, et velfortjent image utviklet over mange år, og som gjør at sigarmerkene deres kan oppnå premium priser. Montecristo er verdens mest solgte kubanske sigar, men med hensyn til kvalitet er det flere andre merker som er like gode, bl.a. fra Den Dominikanske Republikk, Honduras og andre karibiske land. Og så finnes jo også Brasil, Mexico etc.

"La Casa del Habano" ligger noen få hundre meter ned fra trafikklysene på toppen av den bratte bakken der den gamle politistasjonen ligger, mot havnen i Pafos. The "Tobacco House" er å finne på veien forbi ”the law courts” mot Makarios-statuen, men du skal ikke helt dit. Gå forbi Bank of Cyprus filialen og to hundre meter til på venstre side - bingo!

Uansett hva du foretrekker kan du stort sett finne det du vil ha i La Casa del Habano eller i Tobakhuset i Paphos. – Finn noe du liker og nyt!

 

 

 

Arnold Schwartzenegger on cigars